Android Market va depasi Apple Appstore in luna August!


Android Market trece printr-o perioadă foarte bună, numărând acum aproape295.000 de aplicaţii disponibile pentru download, spre deosebire de 381.000disponibile în Apple App Store.

Numai în luna aprilie, Android Market a primit 28.000 de aplicaţii nou create, spre deosebire de numai 11.000 aplicaţii adăugate în Apple App Store.

Android Market va depăşi Apple App Store în luna august

Dacă tendinţele actuale se menţin, Android Market va număra mai multe aplicaţii disponibile decât Apple App Store, până la sfârşitul lunii august.

Deşi la o primă impresie numărul mare de aplicaţii oferă mai multă varietate utilizatorilor platformei Android, în realitate majoritatea aplicaţiilor sosite în cele două magazine App Store trec complet neobservate, în timp ce aplicaţiile cu notorietate sunt scoase automat în faţă, fiind cotate mai bine în sistemul de ranking. Cu alte cuvinte, un număr foarte mare de aplicaţii disponibile în App Store nu garantează neapărat şi profituri mai mari, mai ales pentru dezvoltatorii acestora.

Analiza primelor luni trecute de lansarea unui nou App Store, studiu care se aplică şi în cazul lui Android Market, arată că numărul descărcărilor contorizate scade dramatic după primele luni de existenţă, sau chiar în primele săptămâni trecute de la lansare. De asemenea, din lista de aplicaţii disponibile numai 5 % pot fi considerate cu adevărat profitabile, restul căzând într-o listă din ce în ce mai lungă de aplicaţii condamnate la anonimitate.

Chiar şi depăşite numeric, aplicaţiile din Apple App Store sunt adresate unui public diferit, provenit dintr-o piaţă considerată premium şi taxat ca atare, în timp ce profitul generat de aplicaţiile din Android Market este obţinut pe principiul consumului în masă, prin vânzarea unui număr mai mare de aplicaţii ieftine către un public mai numeros.

Pe termen scurt această abordare ar putea menţine Apple App Store pelocul întâi la capitolul profit, dar cum creşterea de care se bucură Android Market nu pare cel puţin pentru moment să piardă din inerţie, situaţia s-ar putea inversa în viitorul nu foarte îndepărtat.

Sursa: GSMArena.com

Posted on mai 6, 2011, in Android OS, Apple, Gadgets, Google, Hot News, HTC, Internet, Just about me, Samsung, Sony Ericsson and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: