Galaxy Tab 10.1 [sau alte tablete] VS iPad 2


Galaxy Tab 10.1, cea mai nouă tabletă anunţată de Samsung la MWC 2011, a fost descrisă chiar ce către Lee Don-Joo, vicepreşedintele diviziei Samsung Mobile,drept un produs inadecvat pieţei şi care mai trebuie îmbunătăţit pentru a putea supravieţui într-o piaţă competitivă cum este cea a tabletelor.

 

Samsung Galaxy Tab 10.1

 

Mai mult decât atât, Samsung plănuia să vândă versiunea cu ecran de 10 inch a lui Galaxy Tab la un preţ mai ridicat decât modelul de 7 inch, dar realităţile actuale împing către o reevaluare a acestei politici, de data aceasta în avantajul viitorilor cumpărători.

Cei care au încercat versiunea de prezentare a lui Galaxy Tab 10.1, expusă la MWC 2011, nu fac decât să confirme temerile companiei. Carasa din plastic, aleasă din considerente de reducere a greutăţii şi a costurilor de fabricaţie, face ca Galaxy Tab 10.1 să semene mai degrabă cu o jucărie,echipată ce-i drept cu un ecran mare şi de foarte bună calitate. Performanţele camerei foto sunt descrise drept mediocre iar includerea procesorului dual-core nu este suficientă pentru a face din noua tabletă un produs care să rupă gura târgului.

Apple iPad 2, venit într-un format mai compact şi îmbogăţit prin adăugarea unui procesor dual-core şi noi camere foto, are toate şansele să se transforme într-un adevărat coşmar nu doar pentru Samsung, dar şi alte companii care au pregătit noi produse pentru piaţa tabletelor, printre care şi Motorola. În aceste condiţii ne putem aştepta ca multe dintre tabletele anunţate în ultima perioadă să-şi facă apariţia pe piaţă în versiuni reproiectate, sau măcar poziţionate la un nivel de preţ mai competitiv.Nu este exclus nici ca unele dintre produsele abia anunţate să fie abandonate chiar înainte de a fi lansate, scutind astfel companiile producătoare de pierderi financiare şi mai mari.

 

Apple iPad 2

Din păcate pentru multe din companiile care au îndrăznit să se aventureze în piaţa tabletelor, realitatea a dovedit că utilizatorii apreciază mai degrabăcalitatea design-ului şi felul de prezentare a produsului în ansamblu,iar detalii ca numărul de megapixeli suportaţi de camera foto sau tipul de procesor instalat trec de cele mai multe ori pe planul doi.

 

Nici sistemul de operare Android 3.0 (Honeycomb) nu pare să ajute prea mult noile tablete, interfaţa acestuia fiind descrisă ca având un aspect demodat, care aminteşte mai degrabă de sistemele de operare pentru desktop.

Sursa: Wired.com

 

Posted on martie 7, 2011, in Android OS, Apple, Gadgets, Games, Google, GPS, Hot News, HTC, Internet, Linux (Ubuntu, Xubuntu, Mandriva etc), MAC OS, Maemo, Microsoft, Movies, Nokia, Orange, Samsung, Securitate MAC/Windows/Linux, Sony Ericsson, Symbian OS, Vodafone, Windows Mobile and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 comentarii.

 1. deci aici este exact ce a spus droidminator… apple a dat mucu’ celor de la samsung 😛
  http://iclarified.com/entry/index.php?enid=14150

  • Nu exista „a dat mucu’ ” sau termeni dinastia de balta in ce am scris eu mai sus.

   Ce am subliniat mai sus este ca iPad 2 are materiale mult mai bune ca un TAB2, iar preturile pt TAB2 sunt cam peste iPad 2, cel putin in teorie. Legea asta se aplica la orice tableta de pe piata.

   Dar nu-i nimic, inca nu s-a lansat nimic pe piata. Si Android 3.0 mai trebuie Polishat, asa ca e doar o chestie de timp pana cand iPad 2 va fi o jucarie…uite-te cate plusuri gasesti la celelalte tablete (nu cea Samsung) ca de pilda Motorola, Asus, etc. Daca vor fi la acelas pret sunt convins ca unii vor prefera porturi USB si nu capac de spate din tabla 😉

 2. Wow 😐 Sunt putin dezamagit. Nu ma asteptam ca noua tableta sa aibe atatea minusuri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: