Samsung i9100 Galaxy S2


Samsung i9100: un fel de Galaxy 2 cu procesor dual-core ?Samsung i9100, sau GT-i9000 după cum este cunoscută versiunea pentru reţelele GSM europene, ar putea fi primul telefon bazat pe platforma Samsung Orion şi procesorul dual-core ARM Cortex-A9, cu o frecvenţă de funcţionare ce atinge 1GHz.

Procesorul ARM Cortex-A9 este un model cu consum redus, gândit special pentru gadget-urile performante, ce utilizează sistem de operare Android, Windows, Symbian sau Linux. Cel mai probabil în cazul de faţă, sistemul de operare ales este nimeni altul decât Android 2.3 Gingerbread.

Procesorul ARM Cortex-A9

 

Printre elementele de senzaţie oferite de Samsung Orion, se numără unmotor grafic 3D de cinci ori mai performant decât cel întâlnit în procesoarele de generaţie anterioară de la Samsung, suport pentruencodare şi decodare video la 30 de cadre pe secundă, modul GPSintegrat, interfaţă nativă HDMI 1.3a şi suport pentru folosirea a până la trei ecrane simultan. Practic asta înseamnă că un telefon cu două ecrane proprii va putea utiliza simultan şi conexiune HDMI, pentru a reda conţinut video de înaltă definiţie pe ecranul unui televizor.

Cu siguranţă prezenţa unui procesor dual-core este un avantaj important pentru un telefon care se vrea a fi o alternativă populară pentru handset-urile actuale, sau chiar un concurent serios pentru iphone 5. Rămâne de văzut dacă şi restul specificaţiilor vor fi la nivelul pretenţiilor unui asemenea procesor.

 

Posted on noiembrie 16, 2010, in Android OS, Apple, Gadgets, Games, GPS, Hot News, HTC, Internet, Just about me, Linux (Ubuntu, Xubuntu, Mandriva etc), MAC OS, Maemo, Microsoft, Movies, Nokia, Orange, Samsung, Sony Ericsson, Symbian OS, Vodafone and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: