Samsung Galaxy S Review [By GO4IT]


In sfarsit, dupa atata asteptare a venit in final si review-ul de la Go4IT pt Galaxy S, review cu care sunt in totalitate de acord si chiar pot spune ca nici eu nu puteam puncta mai bine diferentele dintre el si concurenta, dintre +uri si -uri etc.

Gata cu palavrageala, va pun review-ul aici:

Samsung Galaxy S este la ora actuală unul dintre cele mai puternice terminale de pe piaţă, iar aprecierea de care se bucură se situează cel puţin la nivelul performanţelor. Recenzia noastră, după cum veţi vedea, vine să întărească, pe merit, reputaţia acestui maestru în comunicaţii şi divertisment. Pentru început, iată în ce „haine” se prezintă.

Samsung Galaxy SSamsung Galaxy S, un produs recomandat de go4it

Design

Modelul sosit la teste este îmbrăcat într-o carcasă neagră, cu un pattern de cerculeţe de mici dimensiuni pe spate şi cu o margine gri închis, rotunjită la colţuri. Partea inferioară este un pic curbată spre exterior.

Dimensiunile de 122,4 x 64,2 x 9,9 mm îl evidenţiază drept un smartphone masiv, dar mulţumită celor 9,9 mm nu are nimic de a face cu cărămizile de acum câţiva ani. Cele 119 grame sunt şi ele sub media de atunci, dar şi sub cea a competitorilor actuali. S-a folosit în proporţie de 100% plasticul la fabricarea carcasei, material mai uşor decât metalele de pe iPhone 4şi Nokia N8 care cântăresc 137 de grame, respectiv 135 de grame.

Display-ul de 4 inch este semnificativ mai mare decât cei 3.5 inch oferiţi de concurenţa sus menţionată, iar rezoluţia de 800 x 480 pixeli se încadrează la mijloc (mai mare decât cea a lui N8 (640 x 360), mai mică decât cea întâlnită la iPhone 4 (960 x 640)).

Samsung Galaxy SSamsung Galaxy S Samsung Galaxy SSamsung Galaxy S

Imediat sub ecran sunt poziţionate tastele de control: butonul de task manager în mijloc şi două taste senzitive pentru accesarea meniului rapid şi revenirea în meniul anterior. În partea superioară avem difuzorul, camera secundară şi doi senzori (unul pentru ajustarea automată a luminozităţii, celălalt de proximitate), în vreme ce camera foto se află pe spate, în colţul din dreapta sus. Această amplasare s-a dovedit a fi neinspirată, pentru că în momentul în care fotografiezi trebuie să fii mereu atent să nu acoperi cu degetul arătător obiectivul. Tot neinspirată este şi decizia Samsung de a nu dota dispozitivul cu un buton foto dedicat.

Pe părţile laterale avem doar butonul de Power/Stand-by şi tastele de volum. Marginea superioară găzduieşte jack-ul de 3,5 mm şi port-ul microUSB. Acesta din urmă este acoperit de un capăcel glisant care se retrage elegant în interiorul carcasei (nu se deschide spre exterior ca la majoritatea terminalelor).

Samsung Galaxy S

Display

În cazul telefoanelor obişnuite, nu sunt prea multe de spus despre display. Dar când vine vorba de Galaxy S, avem ce povesti. Este cred pentru prima dată când spun că un asemenea ecran face inutilă introducerea unei tastaturi fizice QWERTY. Răspunde impecabil la atingeri şi are o dimensiune suficient de mare încât să poţi tasta confortabil şi precis.

Consider că o tastatură QWERTY fizică ar fi cauzat mai mult neplăceri decât avantaje. Este suficient să vă gândiţi cum ar fi fost acest telefon cu 50 de grame în plus, dar şi cu câţiva milimetri.

Sensibilitatea este doar una dintre caracteristicile pozitive ale acestui ecran.Contrastul şi luminozitatea sunt şi ele la înălţime, astfel că indiferent de condiţiile de iluminare vei avea parte de o imagine clară, perfect lizibilă. Mai adaug şi suprafaţa „Gorilla Glass” care asigură o protecţie sporită la zgârieturi şi lovituri. Nu exagerez când spun că este cel mai bun ecran pe care eu l-am văzut vreodată (şi da, am văzut şi ecrane de iPhone 4), poate chiar cel mai bun la ora actuală.

Samsung Galaxy SSamsung Galaxy S

Sistem de operare – interfaţă, aplicaţii

Samsung Galaxy S este livrat momentan cu Android 2.1 (Eclair), dar de curând, în anumite regiuni, a ieşit la iveală şi versiunea cu Froyo (2.2).

Android 2.1 este o platformă foarte bine pusă la punct, singurul inconvenient fiind lipsa suportului Flash. Chiar şi aşa, Galaxy S se prezintă încântător. Puterea de procesare dată de CPU-ul Cortex A8 tactat la 1 GHz şi cei 512 MB RAM este impresionantă. Sistemul rulează cu o viteză ameţitoare, chiar şi atunci când ai mai multe aplicaţii deschise simultan. Cât despre personalizare, interfaţa merită nota 10+. Mai jos v-am pus la dispoziţie o prezentare video mult mai grăitoare decât cuvintele.

Suportul pentru aplicaţii este şi el de nota 10, iar aici mă refer la Android Market. În ciuda faptului că nu poţi cumpăra programe pe bani din România, ai la dispoziţie o sumedenie de altele gratuite. Instalarea lor se face în doi timp şi trei mişcări. Ai intrat în Android Market, ai dat click pe aplicaţia dorită şi ai confirmat. În câteva secunde (dacă ai o conexiune bună) o ai salvată în memorie. Clipul următor arată cât de uşor şi rapid se pot instala aplicaţiile din Android Market, dar şi cât de uşor le poţi ţine evidenţa.

Audio

Încă un capitol la care nu avem obiecţii, indiferent că ne referim la software, la calitatea redării sau la suport (conectare jack de 3,5 mm, Stereo Bluetooth). Dacă este totuşi să-i căutăm nod în papură, acela ar fi faptul că player-ul audio nu oferă prea multe moduri de vizualizare. Cu siguranţă foarte puţini consideră aşa ceva o prioritate.

Foto-video

Galaxy este înzestrat cu o cameră foto de 5 MP, cu autofocus şi macro. Înregistrările video se fac la rezoluţie High Definition 720p. Calitatea, în ambele cazuri, este peste medie. Zgomotul din imagine este prezent chiar şi în condiţii optime de fotografiere sau filmare, însă nu este atât de ridicat încât să deranjeze.

Ca aspect negativ, notăm lipsa bliţului, fapt pentru care Galaxy S nu poate fi considerat un companion foto de nădejde pe timp de noapte. Alte două inconveniente le-am mai menţionat când am vorbit de design: absenţa unui declanşator fizic şi amplasarea neinspirată a obiectivului.

De apreciat este însă interfaţafoarte bine pusă la punct, dar şi numeroasele opţiuni şi setări pe care le avem la dispoziţie (ISO, Metering, White Balance, Scenes, Exposure, Anti-shake ş.a.m.d).

Video Sample, Samsung Galaxy S

Internet, GPS

Browser-ul preinstalat nu are suport Flash, dar sincer nu văd o problemă aici. Dacă vrei neapărat să urmăreşti clipuri Flash, ai la dipoziţie aplicaţia de YouTube (sau mai aştepţi puţin până faci actualizarea la Android 2.2). Văd în schimb un browser extrem de rapid şi care randează foarte bine paginile Web.

Aplicaţia Google Maps, folosită în tandem cu receptorul GPS integrat, se împacă de minune cu ecranul generos de 4 inch. E o adevărată plăcere să te laşi ghidat în acest mod, dar nu uita că hărţile sunt complete, cel puţin în România, doar în Bucureşti şi în oraşele mari.

Autonomie

Iată cum, fără să ne dăm seama ce repede a trecut timpul, am ajuns şi la autonomie. Iar aici e marea bubă, valabilă nu doar în cazul lui Galaxy S, ci pentru toate smartphone-urile cu ecrane de 3.5 inch sau mai mari şi procesoare puternice.

Bateria, dacă e să folosim telefonul non-stop, ţine cam cât cea a unui laptop: cinci ore. Dacă îl forjăm însă nu ţinem tot timpul ecranul aprins, se duce în 8 – 10 ore. În fine, dacă îl menajăm şi îl folosim ocazional, putem ajunge la două zile de utilizare. Bateria are 1500 mAh, iar principalul consumator este display-ul.

Samsung Galaxy SSamsung Galaxy S

Accesorii

Samsung Galaxy S vine însoţit de o pereche de căşti in-ear (intra-auriculare), încărcător, cablu de date, CD şi manuale.

Plusuri şi minusuri

[+] Unul dintre cele mai bune display-uri la ora actuală (părerea personală este că e chiar cel mai bun);
[+] Putere de procesare serioasă (CPU 1 GHz, 512 MB RAM);
[+] OS Android 2.1 şi tot ce decurge de aici (aplicaţii, interfaţă, personalizare, suport etc.);
[+] Calitate audio impecabilă;
[+] Dotări hardware complete (HSDPA, Wi-Fi 802.11 n, GPS, Bluetooth, cameră, interfeţe de conectare standard, stocare generoasă – 8 GB / 16 GB, slot microSD);
[+] Înregistrare video High Definition, fotografii de calitate;
[+] Corp de doar 9,9 mm grosime şi 119 grame;

[-] Obiectivul camerei este prost amplasat;
[-] Lipsă bliţ pentru camera foto / lumină flash pentru video;
[-] Lipsă declanşator fizic pentru camera foto;
[-] Autonomie modestă.

Concluzie: Samsung Galaxy S nu este telefonul perfect, dar este cel mai aproape de perfecţiune în momentul de faţă. Cu o baterie mai potentă şi cu un pic mai multă atenţie la proiectare, Galaxy S ar fi fost ideal. Chiar şi aşa, rămâne un telefon de nota 10, numai bun de trimis spre a fi studiat de către o altă civilizaţie, fie şi fără pretenţii financiare. Pentru pământeni, preţul său este pe deplin justificat: între 1650 şi 2160 Lei, depinde de furnizor.

Sursa: GO4IT

Posted on octombrie 29, 2010, in Android OS, Apple, Gadgets, Games, GPS, Hot News, Internet, Just about me, Linux (Ubuntu, Xubuntu, Mandriva etc), MAC OS, Microsoft, Nokia, Orange, Samsung, Sony Ericsson, Symbian OS, Windows Mobile and tagged , , , . Bookmark the permalink. 7 comentarii.

  1. va rog sa ma ajutati. am luat recent un galaxy s cu abonament la vodafone, nu am primit cd. am conectat la pc prin cablu si nu ma descurc, imi cere insert disk. nu gasesc info suficient de utile pt mine(profana in ale tehnicii) nici pe site lui samsung. multumesc.

  2. great phone – BUT useless to me as after many hours trying, I CANNOT sync my Contacts and Diary. These are the most important attributes of any phone. I have downloaded Samsung Kies (PC) and uninstalled it, numerous times, but nstill no good. So far Samsung have not come back to me with a solution!
    Can you help please, before I throw this phone out of my window?
    Thanks Ian

  3. Salut!!! Am o mica intrebare. Daca ii fac update pierd garantia?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: