Queen Mary II- Cel mai luxos Vapor al Secolului 21


Queen Mary II este, incontestabil, urmasul navei Queen Mary I, construita in anii ’30 de compania Cunard-WhiteStar line

Ce e interesant la aceste nave? Pai intr-un fel sau altul sunt urmasii vestitului Titanic, si am sa va spun de ce:

Nu, nu este din cauza marimii/a luxului, ci din cauza ca, in anii ’20 (1912) Titanic a fost construit impreuna cu alte 2 nave-sora, Olympicul si noul Brittanic. Dupa accidentul „Titanic” si scufundarea „Brittanic” de catre nemti in WW1, compania White Star era in pragul falimentului. Nici concurenta  Cunard nu au duso mai bine, asa ca s-au unit intr-o singura companie: Cunard-WhiteStar Line.

Acestia au tinut Olympic-ul sub steagul lor pana cand a fost „demontat” , apoi au construit Queen Mary I si acum, in 2010, se lauda cu Flagship-ul lor, Queen Mary II, care este superba:

qm2 Fotografia pe Queen Mary 2   cel mai luxos vas de croaziera din lume.

Businessul vaselor de croaziera a avut un trend ascendent in ultimii 20 de ani. An de an companiile isi imbunatatesc flota avand mai multe vase, mai mari si mai luxoase. Barierele numarului de pasageri au ajuns la niste limite impresionante. Daca acum cativa ani Queen Mary 2 era cel mai mare vas din lume de gen, acum clasaFreedom de la Royal Caribbean depaseste compania Cunard. Daca QM2 putea acomoda putin peste 3000 de pasageri, Oasis of the Seas poate transporta 6296 de petrecareti.

Un vas de croaziera poate oferii toate serviciilenecesare unei vacante de neuitat. QM2, are in dotare 4 restaurante, 2 din ele fiind exclusiviste, pentru pasagerii cu un nivel de lux superior-Princess Grill si Queens Grill, un restaurant pentru restul pasagerilor – Britannia si un restaurant la care se asigura o taxa suplimentara de 40 de $ oferind si o intimitate mai buna clientilor sai. Ca si magazine, un oasptete poate sa-si achizitioneze un minim strict necesar ca pasta de dinti sau ciocolatele, in schimb oferta este incrdibil de apetisanta la produsele de lux gen ceasuri de marci cunoscute, parfumuri, bijuterii si alte accesorii de gen. Cunoscutul producator de bijuterii din cristal Swarovski are un magazin de prezentare cu preturi de asemenea foarte bune. De altfel majoritatea vaselor de croaziera nu se platesc taxe vamale si de aceea pana si echipajul prefera sa-si faca cumparaturile de parfumuri ceasuri sau bijuterii tot in acelasi loc. Spa-ul are de asemenea o oferta de nerefuzat. O sala de gym complet echipata, masaje facute de specialisti din Canada, Sua, Africa de Sud si Asia… fac din centrul spa al vasului un loc in care ai putea sa-ti petreci lejer toata croaziera.

Queen Mary 2 este vestit pentru abilitatea lui de a face transatlantice, grosimea otelului din care este construit fiind superioara oricarui vas pe apa in momentul de fata. De asemenea si luxul oferit, masurat in metrii patrati pe cap de pasageri, fiind putin probabil a se construii un vas similar cu o oferta mai buna.

Departamentul de fotografie are in componenta 10 fotografi ce trag din greu pentru a venii in intampinarea celor 3000 de oaspeti la fiecare 6 zile, caci atat dureaza o traversare a Atlantcului, de la Southampton la New York. Majoritatea fotografiilor, daca nu toate sunt oferite in format mare de 8inch x 10 inch , in centimetrii insemnand 20 x 25. Oportunitatile de a realiza fotografii sunt multiple. De la imbarcare, unde fiecarui pasager i se va face cate o poza, in restaurant, in studiourile foto amplasate de-a lungul vasului, la iesirea de pe vas in fiecare port si chiar in sesiuni private, cei 7 fotografi impreuna cu echipa managerila formata din un manager si 2 asistenti, isi dau silinta spre a satisface gusturile rafinate ale pasagerilor de nationalitati pestrite. La sfarsitul croazierei in oferta mai apare si un DVD ce contine cele mai interesante momente ale vacantei acestora in 45-50 de minute intrand si un scurt istoric al vasului, cu o prezentare a facilitatilor oferite.

Echipajul tehnic QM2 2007
Echipajul tehnic QM2 2007
Discoteca QM2
Discoteca QM2
Iluminations QM2
Iluminations QM2
Restaurantul Britannia QM2
Restaurantul Britannia QM2

Posted on septembrie 22, 2010, in Hystory and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: