Unde Greseste Nokia, Constatari din interior


Unde greşeşte Nokia, confesiuni din interiorV-am mai spus de nenumarate ori că problema principală la Nokia e software-ul, fără să avem informaţii din interior. Acum, un inginer Nokia acuză exact acelaşi lucru, dându-ne dreptate.

Nu neapărat criza, cât deciziile greşite din ultimii ani au adus Nokia într-o situaţie pe care nu şi-o închipuia nimeni nu cu mult timp în urmă. Un fost inginer Nokia, John Gruber, a vorbit despre deciziile care au dus Nokia în situaţia actuală.

Pe de o parte, John Gruber vorbeşte de faptul că Nokia nu a acordat niciodată suficientă atenţie software-ului. Că cele mai multe probleme la nivel de software au fost, de fapt, cauzate de diverse soluţii hardware eronate.

John Gruber se plânge că software-ul mergea excelent în teste şi că, fără să anunţe, cei de la hardware făceau modificări (de exemplu, limitarea memoriei alocate sistemului de operare) chiar înainte de lansarea telefonului. Aceste modificări duceau la o proastă funcţionare după apariţia pe piaţă a telefonului.

Apoi John Gruber vorbeşte de greşelile făcute de conducere. Şi dă ca exemplu modul în care Nokia considera greşit concurenţa. De exemplu, în loc să caute măsuri să contracareze iPhone-ul, cei de la Nokia căutau motivele pentru care iPhone va fi un eşec. Şi se vede cum „cât de multă dreptate” au avut.

Acum, cei din conducerea Nokia pleacă rând pe rând, iar în locul lor sunt chemaţi alţii să rezolve situaţia. Întrebare e dacă cei chemaţi sunt potriviţi pentru asta sau vor afunda corabia şi mai rău.

Nokia

Sursa: Engadget Imagine

Emag Personal Add: Router wireless Edimax 802.11n cu 3G!

Posted on septembrie 17, 2010, in Hot News, Internet, Just about me, Nokia, Symbian OS and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: