Romanul Anului 2010-Cand tehnologia evolueaza…


Băutura preferată a românului este berea, iar activitatea cea mai de preţ trândăvitul, în toate formele sale: în pat sau pe canapea la meci, în apropierea grătarului cu mici, în baldachin cu marea lângă el (dar nu Marea Neagră ci Marea Nevastă sau, mai bine zis, Nefastă) şi, nu în ultimul rând, în scaunul directorial din piele sintetică, cumpărat la promoţie din hypermarket.

Cei aflaţi la curent cu noutăţile, ştiu deja că există echipamente avansate care pot înlocui orice muşchi sau neuron, făcând aproape totul în locul omului. Drept exemplu, pentru că tot am pomenit de bere, iată un robot ideal care să-l scutească pe leneşul din poveste de orice efort.

Robotul care îţi aduce berea la nas

Confortul pentru român înseamnă totul. Dacă ar paraliza complet, dar în compensaţie ar beneficia gratuit de asistenţă 24 din 24, mâncare, băutură şi de câteva ori pe an excursii, ar deveni cea mai fericită creatură din Univers.

Cum astfel de servicii costă enorm, românul îşi păzeşte bine pielea. Are grijă să nu se accidenteze şi face tot posibilul să evite locurile riscante. Nu se deplasează la serviciu cu mijloacele de transport în comun pentru că e periculos – ar putea fi călcat pe picior sau chiar înghiontit. De asemenea, nici bicicleta nu-i surâde pentru că nu se simte în siguranţă pe două roţi. Ce să mai spunem de mersul pe jos: câini, pisici, şobolani, muşte, ţânţari – dezgustător.

Cu maşina personală consideră că e mult mai „safe”, chiar dacă aceasta stă să se dezmembreze. În plus, dacă vrea cu adevărat, poate… să-şi facă un credit pentru ceva mai bun.

Banca stă întotdeauna cu mâna întinsă şi cu zâmbetul pe buze, câtă vreme românul nostru demonstrează că este capabil să-şi plătească ratele. Dacă nu se califică, există cămătarii – mereu dispuşi la negocieri şi reeşalonări. Oricum ar fi, o scoate el la capăt şi reuşeşte să-şi atingă scopul.

Posibilele consecinţe nefaste nu sunt luate în calcul, căci vorba aia – trăieşte clipa! Iar dacă se întâmplă ceva neprevăzut şi neplăcut, vede el cum drege situaţia. Doar e „băiat descurcăreţ”. Aşa a fost de mic, de când fura gumă de mestecat şi bombonele din magazine, până când a crescut şi a învăţat să facă tot felul de combinaţii în grup, cum ar fi să se combine la o cartelă.

Patul care se face singur

În rest, contribuţia lui în societate tinde către zero. Realitatea crudă este că românul din poveste se află undeva la parterul evoluţiei. În anul 2010 încă mai speră la pomana divină, singura diferenţiere faţă de mentalitatea de acum o sută de ani fiind aceea că acum nu e singura pomană pe care o aşteaptă: a apărut între timp şi pomana electorală.

Ar mai fi de menţionat şi jocurile de noroc care în orice clipă îi pot schimba destinul. Din păcate, nu prea le nimereşte pe „cele şase norocoase”. În schimb, se bucură că îşi scoate banii de ţigări pariind la fotbal. Aici excelează cu adevărat: cunoaşte jucătorii, cunoaşte antrenorii, ba chiar a avut ocazia să dea mâna cu patronul. Nu o fi el Bill Clinton sau George Bush ca să aibă un pretext că nu s-a mai spălat pe mâini de o lună, dar e şi asta o realizare.

În concluzie, lenea-i cucoană mare. Bine că această poveste nu se referă la toţi românii, ci doar la cei trândavi, atât fizic cât şi intelectual.

Posted on iulie 10, 2010, in Cafeneaua Hightech, Gadgets, Just about me and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. robotul ala e putin cam idiot :)) imagineaza-ti la cum e romanul sa puna robotul ala sa-i aduca la fiecare 10 minute cate o bere, pai ramai fara usa de la frigider =)) ai vazut cum o deschide ? si se da si dupa usa ca sa fie sigur ca e deschisa =)) ca sa nu mai zic ca dupa aia sta si scaneaza berea, un minus pentru aeru rece care iese, deci, risti dezghetarea frigiderului :)) iar pe langa asta ai vazut, ti-o aduce agitata :)) Tare faza cand deschide berea cu desfacatorul, ii tremura mana =)) „emotii robot?” :)) a si mai e si faza cand se inalta in functie de inaltimea frigiderului :)) noi romanii cum avem frigidere mici, ar insemna sa le mutam pe 2 scaune :))

    Faza cu patu e ok dar dupa o noapte de sex nebun, nu cred ca mai gasesti patura aia in asa postura incat sa o aranjeze singur, pentru ca are un singur mecanism, deci trebuie sa-ti pui patura de asa natura sa o aranjeze singur ceea ce mai bine te lipsesti de porcaria asta.

    Ultima reclama mi s-a parut cea mai creativa si mai misto. Ar fi misto sa traiesti asa :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: