Nokia ne prezinta MeeGo, Noul sistem de operare.


Stim deja cu totii că N8 va fi ultimul telefon Nokia din seria N care va mai avea instalat Symbian şi că, după acesta, dispozitivele din seria de vârf vor veni cu un sistem de operare nou, numit MeeGo. Pentru a nu lăsa în întuneric pasionaţii şi presa deopotrivă, Nokia împreună cu Intel au făcut o scurtă demonstraţie a viitorului sistem de operare.

Prima mea impresie, după ce am văzut clipul şi imaginile alăturate, este că vom avea de-a face cu o interfaţă foarte colorată. Cel puţin aşa ar putea fi tema standard care, mai mult ca sigur, va putea fi personalizată şi schimbată cu alte teme.

MeeGo MeeGo MeeGo

O altă impresie la cald este că anumite elemente sunt inspirate de la Android-ul celor de la Google. De exemplu, bara cu shortcut-uri din partea de jos a ecranului. Punctele comune cu Android-ul se regăsesc şi „sub capotă”, acolo unde se ascunde Linux-ul. Din acest motiv, MeeGo va fi open source şi va putea fi folosit respectiv modificat şi de către alţi producători.

Este încă devreme pentru a ne putea da seama ce va însemna acest sistem de operare. Deocamdată, ceea ce putem vedea este o versiune pre-Alpha care va suferi numeroase modificări înainte să motorizeze un telefon. Ceea ce ne putem da seamă însă de pe acum, este că browser-ul implicit de pe MeeGo va fi Firefox Mobile.

Oricum, chiar şi din acest stadiu, prima impresie de la distanţă nu se poate spune că este una negativă. Rămâne să-l vedem „în carne şi oare” pentru a-l putea judeca.

Posted on iulie 7, 2010, in Android OS, Hot News, Maemo, Nokia, Symbian OS and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 3 comentarii.

  1. dar meemo ce s-a intamplat cu el ? a fost nereusit si au scos meego ? nu vreau sa vorbesc prostii, daca cunosti situatia, lamureste-ma te rog, mersi !

  2. Maemo? MeeGo este urmasul Maemo, tot pe el e bazat 🙂
    Adica’ telea, toate internet tableturile si smartphone-urile NSeries vor avea acum MeeGo, nu Maemo, dar MeeGo e un fel de Maemo 6. Capisci? 🙂

  3. Maemo*, inteleg, mersi ! 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: