Freelancer-Jocul care nu imbatraneste


Incontestabil, genul space-sim s-a nascut in 1985, odata cu Elite, un joculet Spectrum ce oferea, in cativa zeci de kb, un univers poligonal rudimentar format din 8 galaxii si 2048 de stele. Elite a fost ulterior transpus si pe PC (1987), fiind urmat de inca doua titluri numite Elite Plus (1991) si Elite Frontier (1995), mici variatii ce au imbunatatit doar grafica, lasand intact principiul de joc. In schimb, in 1990 s-a produs un salt considerabil – este anul in care acest gen capata si o dimensiune epica prin aparitia lui Wing Commander realizat de Origin System. Noul univers a fost intregit cu Wing Commander II: Vengeance of the Kilrathi (1991), Wing Commander III: Heart of the Tiger (1994), Wing Commander IV: The Price of Freedom (1995) si Wing Commander Prophecy (1997), acest ultim joc exploatand la maxim posibilitatile oferite de acceleratoarele grafice 3dfx si beneficiind de un addon intitulat Wing Commander Secret Ops (1998). Pasi, mai mari sau mai mici, au fost facuti cu Privateer (1993) si Privateer II: The Darkening (1996), Tachyon: The Fringe, X- Beyond The Frontier, X-Wing Alliance si seriile Descent Freespace si I-War ce au dus la formarea unei comunitati de fani ai genului care au asteptat cu nerabdare lansarea lui Freelancer pe data de 4 martie, mai ales ca in ultima perioada au aparut doar doua jocuri destul de slabute, si anume Halcyon Sun si Drift: When World Collide.

Freelancer Freelancer

Desi a fost pentru prima data anuntat oficial acum patru ani, fiind prezentat la E3 1999, Freelancer este un joc care s-a nascut mai devreme, fiind ideea lui Chris Roberts. Parasind la un moment dat impreuna cu alti colegi Origin System, creatorul seriei Wing Commander infiinteaza Digital Anvil, anuntand in 1999 Starlancer si Freelancer, titluri ale unei noi serii space-sim. Dupa regizarea filmului Wing Commander (Freddie Prinze Jr., Saffron Burrows) aparut in acelasi an, Chris Roberts pleaca si din cadrul acestei firme, insa Freelancer nu este abandonat, caci Microsoft, increzatori in potentialul acestui joc, cumpara Digital Anvil. Aparut in aprilie 2000, Starlancer a fost in mare parte realizat de Warthog, fiind creatia fratelelui lui Chris, Erin Roberts, responsabil pentru Privateer 2: The Darkening. Una din diferentele dintre Wing Commander si Privater o regasim si in aceasta noua serie: daca in Starlancer erai un soldat din 45th Volunteers Squadron, in Freelancer esti un simplu civil al carui scop initial este supravietuirea. Povestea din Freelancer o continua pe cea din Starlancer: intr-un viitor nu prea indepartat, marile tari ale lumii se grupeaza in doua factiuni, Coalition si Alliance, ce, timp de 100 de ani, se lupta pentru suprematia asupra Pamantului si a sistemului solar. Cum balanta razboiului inclina spre Coalition, Alliance decide ca este timpul sa cedeze aceste teritorii, astfel ca pregateste cinci nave cu oameni la bord aflati in stare criogenica, nave care trec de blocada inamicilor indreptandu-se spre Sectorul Sirius. 800 de ani mai tarziu, o parte a galaxiei este colonizata de 5 factiuni, corespunzatoare celor 5 nave: Liberty, Kusari, Bretonia, Rheinland si Hispannia. Ultimii ocupa intr-un mod discret portiuni teritoriale si sunt chiar fragmentati in mici factiuni, cum ar fi Outcasts, cei care au supravietuit defectarii navei Hispannia – acest lucru il afli dupa o perioada destul de lunga de joc, mai precis vizitand Omicron Gamma.

Freelancer Freelancer

Joc jocul asta inca din 2003, si inca nu m-am plictisit sa explorez spatiul si nici nu am gasit alt joc mai bun 😀 Cu un storyline si gameplay de asa natura…

Reclame

Posted on iunie 29, 2010, in Games and tagged , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: