Nokia N8 si Functia OTG: Conecteaza-ti Stickul la telefon!


Marele şi tarele Nokia N8, cu care compania finlandeză încearcă să dea lovitura pe piaţa portabilelor inteligente, mai are un as în mânecă. El oferă suport pentru funcţia USB On-The-Go, putând recunoaşte memorii externe. Cu alte cuvinte, datele de pe un stick USB pot ajunge direct în memoria telefonului, fără a mai fi necesar un calculator. Pentru aceasta aveţi nevoie, aşa cum veţi vedea şi în clipul de mai jos, de un adaptor cu mufă microUSB la un capăt şi mufă USB mamă la celălalt. Sunt sigur că înţelegeţi faptul că nu veţi putea conecta un HDD extern, portul USB al unui telefon mobil având limitările sale.

Surpriza mare pe care ne-a pregătit-o Nokia este aceea că USB On-The-Go permite conectarea lui Nokia N8 la un memoria internă a unui alt telefon mobil. În cazul nostru, terminalul de test este un Nokia C5. Tot ce trebuie să faci este să-l pui în modul Mass Storage şi managementul fişierelor se face pe N8. Ar fi fost interesant de văzut ce viteză de transfer poate fi atinsă. Cu toţii ştim că porturile USB ale telefoanelor mobile sunt lente. La finalul sesiunii de transfer este recomandată deconectarea cu dispozitivelor cu comandat Eject. Suntem şi noi la fel de nerăbdători ca dumneavoastră să primi la test Nokia N8, un terminal care va fi disponibil în câteva luni şi care promite mult.

Sursa: Engadget.com

Posted on iunie 1, 2010, in Gadgets, Hot News, Nokia, Symbian OS and tagged , , . Bookmark the permalink. 3 comentarii.

  1. Salut,foarte frumos blogul,parca am mai comentat pe aici :-?…in fine,cred ca imi voi lua un N8 ,dupa ce am fost detinatorul unui 5800 de la inceputul anului ( care,ce-i drept,a inceput sa faca niste figuri foarte nasoale)…Bafta!

  2. Si apropo,functia asta cu stick-ul si cu HDMI e dementiala,sper sa nu fiu dezamagit cand va iesi pe piata ( daca nu ma insel,a si iesit :)) )

  3. Fparte tare, mi s-a indeplinit viziunea 😀 (si am ghicit multe la vremea mea legat de tehnologie). O sa fie foarte util usb’ul la telefon.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: