GTA IV: Episodes from Liberty City


Ar fi păcat să creezi un univers atât de amplu precum cel din GTA IV şi să nu-l exploatezi decât într-un singur titlu. Plecând de la această premiză, Rockstar Games a creat un expansion pack cu noi scenarii, numit Episodes from Liberty City. El a fost lansat în octombrie anul trecut pentru posesorii de Xbox 360, în ciuda faptului că jocul rula şi pe PC şi PS3. Chiar şi aşa, Episodes from Liberty City nu are nevoie de discul original pentru a putea fi instalat, însă va fi apreciat ceva mai mult de cei care au jucat GTA IV, aşa cum vom vedea în continuare.

The Lost and Damned

Acesta este titlul primului scenariu sau episod din GTA IV: Episodes from Liberty City. Oraşul imens, creat cu harta New York-ului în faţă, este neschimbat faţă de cel din jocul iniţial. Jucătorul nu va intra însă în pielea lui Niko Bellic, eroul din GTA IV, ci în a lui Johnny „The Jew” Klebitz. El este liderul interimar al găştii de motociclişti The Lost. Odată cu întoarcerea dintr-o clinică de reabilitare a lui Billy, liderul găştii, lucrurile încep să se complice. Acesta din urmă vrea să-şi amplifice cota pe piaţa drogurilor din oraş, pe când Niko vrea să joace cărţile mai inteligent. Cei care au jucat titlul original îl vor întâlni pe Niko Bellic atunci când cele două poveşti se intersectează.

GTA IV: Episodes from Liberty City - Johnny  KlebitzGTA IV: Episodes from Liberty City – Johnny Klebitz

The Lost and Damned aduce câteva modificări gameplay-ului. Cea mai importantă este legată de motociclete care vor deveni mijlocul favorit de locomoţie pentru cei mai mulţi jucători. Ele sunt mai manevrabile ca în GTA IV şi se pare că cei de la studiourile Rockstar care au dezvoltat jocul au pus nişte superglue pe şaua fiecăria. Jucătorul nu va mai cădea aşa de uşor, fiind necesară o coliziune foarte puternică pentru a obţine acest efect. Au fost introduse modele noi şi urmăririle cu poliţia vor fi mult mai interesante acum. Nu e de mirare dacă jucătorii vor trece de la grand theft auto la grand theft moto.

The Lost and Damned - cu băieţii  la plimbare, pe motoareThe Lost and Damned – cu băieţii la plimbare, pe motoare

Din perspectiva campaniei, Johnny va fi avantajat de faptul că a trăit toată viaţa în Liberty City şi nu prea mai are nevoie să-şi facă prieteni. Îşi poate chema colegii din bandă cu un apel telefonic şi multe misiuni nu le va putea îndeplini fără ei. În urma confruntărilor, fiecare coleg care va supravieţui va câştiga experienţă. Altfel, unul „proaspăt” îl va înlocui, motiv în plus să nu stai cu mâinile-n sân atunci când ceilalţi împart gloanţe în dreapta şi-n stânga. Cât despre timpul de joc, clienţii noului titlul vor sta multe ore în faţa calculatorului pentru a câştiga peste 20 de confruntări între găşti, mai bine de 10 curse noi cu motociclete şi pentru a vâna 50 de pescăruşi.

The Ballad of Gay Tony

Citind titlul acestui episod te-ai fi aşteptat să intri în pantofii lui Tony Prince, cunoscut prietenilor din lumea interlopă sub numele de Gay Tony. De fapt, în acest episod este prezentată povestea lui, însă din perspectiva lui Luis Lopez, mâna sa dreaptă. Din nou povestea are o altă perspectivă faţă de cele anterioare. Niko şi Johnny încercau să-şi facă drum spre eşaloanele de vârf ale lumii interlope, însă Luis este deja acolo. Spuneam la început că harta oraşului este bazată pe cea a New York-ului şi majoritatea misiunilor lui Luis se vor desfăşura în Algonquin, echivalentul insulei Manhattan. Legătura cu povestea lui Niko din GTA IV apare chiar de la începutul episodului, când Luis este unul din clienţii băncii jefuite.

GTA IV: The Ballad of Gay Tony, cu Luis Lopez în rolul  principal GTA IV: The Ballad of Gay Tony, cu Luis Lopez în rolul principal

Dacă personajele din The Lost and Damned sunt puţin cam fade, cele din The Ballad of Gay Tony sunt la polul opus. În ciuda faptului că misiunile vor ocupa aproximativ jumătate din cele aproximativ 20 de ore de gameplay ale GTA IV: Episodes from Liberty City. Dacă motocicletele sunt revelaţia primului episod, în cel de-al doilea avem parte de elicoptere. Ele reprezintă cel mai rapid mod de transport din Liberty City, însă probleme apar datorită armelor cu care sunt înzestrate. Confruntările în aer nu sunt dese, însă pot fi foarte frustrante pentru că nu rachetele nu urmăresc ţinta.

GTA IV: The Ballad of Gay Tony, cu elicoptere şi tancuriGTA IV: The Ballad of Gay Tony, cu elicoptere şi tancuri

O altă distracţie în Ballad of Gay Tony o reprezintă săritura cu paraşuta. Nu există mod mai elegant să ieşi dintr-o clădire unde ai comis-o decât să te arunci pe geam şi să aterizezi cu paraşuta pe maşina cu care te pierzi pe străduţele laterale. Şi pentru că tot vorbim de distracţii la nivel înalt, în poveste apare şi un tanc. Nu unul de câteva zeci de tone, ci un APC al forţelor speciale de poliţie. Oricum, jucăria este dotată cu turelă şi un mic tun capabil să arunce în aer orice mişună pe străzile din Liberty City. Pentru ca jocul să rămână interesant chiar şi după ce a fost terminat, pentru fiecare misiune sunt acordate puncte. Ulterior, folosind telefonul, misiunile pot fi rejucate pentru a obţine un scor mai bun.


Posted on aprilie 26, 2010, in Games, Hot News and tagged , , . Bookmark the permalink. 3 comentarii.

  1. Ilisei Cristian

    vreau si eu sa joc gta 4 de pe telefonul meu nokia 5800 si am instalat niste jocuri gta 4 si imi aparea : Sound will default to of in 10 secounds si dupaia aparea grand theft auto 4 si nu se mai intampla nimic ramanea asa ca si cum se blocasera !!! vreau daca e posibil sa ma ajute cineve!!! 😀 pls:D!!!!

  2. Jocuri gen GTA pe 5800 nu o sa vezi prea curand…cel mai probabil sunt fake-uri si posibil infectate cu virusi Symbian. Recomand stergerea lor si instalarea Kaspersky Antivirus Mobile 9

  3. si eu am 5800 si am incercat sa fac la fel si mia mers problema e ca jocul se vede in patratele recomand pt nokia 5800 jocurile cu masini

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: