5 Noi Telefoane Sony Ericsson lansate Oficial in Romania


Divertisment prin Comunicare. Acesta este sloganul sub care Sony Ericsson lansează o nouă gamă de telefoane în România. Este vorba de 5 modele, unele dintre acestea fiind deja prezente pe piaţa românească: XPERIA X10, XPERIA X10 mini, XPERIA X10 mini pro, Vivaz şi Vivaz pro.

XPERIA X10 şi Vivaz sunt „părinţii” noii linii de telefoane Sony Ericsson. XPERIA X10 mini şi XPERIA X10 mini pro respectiv Vivaz pro sunt variaţii ale primelor două. Asta nu înseamnă că nu aduc ceva diferit, fiecare dintre ele.

Aşa cum pasionaţii ştiu deja, XPERIA X10 este primul telefon Sony Ericsson cu sistem de operare Google Android. Din acest punct de vedere, al sistemelor de operare, Sony Ericsson este deja un producător „cosmopolit”. Deşi a renunţat la propriul sistem de operare, Symbian UIQ, compania japonezo-suedeză are trei mari alte sisteme în ofertă: Android, Symbian S60 şi Windows Mobile.

XPERIA X10 dispune de cel mai puternic procesor la ora actuală, pentru un telefon mobil. Este vorba de QSD8250 Snapdragon al celor de la Qualcomm, procesor cu o frecvenţă de 1 GHz. Alături de cei 256 MB RAM, procesorul amintit ar trebui să fie mai mult decât suficient chiar şi pentru cei mai pretenţioşi utilizatori.

XPERIA X10XPERIA X10

X10-le impresionează şi la capitolul display. Are unul dintre cele mai mari ecrane – 4 inch. Este vorba de un touchscreen capacitiv care nu are nici un motiv să nu suporte gesturi multiple. Rezoluţia de 854 x 480 pixeli se ridică şi ea la pretenţiile unui ecran de asemenea dimensiuni.

Evident, ca la orice dispozitiv de top, suportul GPS, Wi-Fi şi HSDPA nu putea să lipsească. În fine, un ultim elogiu adus acestui terminal vine pentru conexiunile standard. Ieşirea audio este 3.5 mm, pentru căşti obişnuite, iar extinderea spaţiului de stocare se face cu ajutorul cardurilor microSD.

Cu o construcţie similară până la un anumit punct, Vivaz este numărul doi în cadrul noii linii. Comparativ cu X10, Vivaz are alt sistem de operare (Symbian S60) şi un ecran mai mic (3.2 inch, 640 x 360 pixeli).

Sony Ericsson Vivaz Sony Ericsson Vivaz

Punctul forte al lui Vivaz este camera foto. Fotografiile, conform testului nostru, bat multe dintre camerele foto compacte. În plus, Vivaz înregistrează HD. Din acest punct de vedere, al capturii video High Definition, Sony Ericsson este printre primii producători de telefoane.

XPERIA X10 mini, aşa cum reiese şi din nume, este un X10 mai mic. Mai mic atât fizic, cât şi ca pretenţii tehnice. 83 x 50 x 16 mm sunt dimensiunile acestui „pitic” care cântăreşte numai 88 de grame.

Nu are tastatură fizică, singura modalitate de introducere a textului este reprezentată de tastatura virtuală. Asta ar putea fi o problemă. Tastaturile virtuale, în general, nu excelează la capitolul ergonomie. Mai ales că aici avem de-a face cu un dispozitiv mai mic decât de obicei.

Sony Ericsson XPERIA X10 miniXPERIA X10 mini Sony Ericsson XPERIA X10 mini proXPERIA X10 mini pro

Pentru cei care au această problemă există XPERIA X10 mini pro. Acesta este o „bijuterie de telefon”. Mie personal, dintre toate cele 5, acesta mi-a plăcut cel mai mult.

Marea diferenţă, faţă de X10 mini, este tastatura QWERTY fizică. Este adevărat că din cauza ei telefonul creşte în greutate şi dimensiuni. Însă este un compromis pe care l-aş face cu plăcere.

Aceeaşi situaţie o avem şi când vine vorba de Vivaz pro. Acesta este similar lui Vivaz, dar oferă o tastatură QWERTY de dimensiuni normale. Şi, la fel, împătimiţii reţelelor sociale, ai mail-ului şi a altor forme de comunicare scrisă vor prefera acest terminal pentru avantajul tastării rapide şi confortabile.

Sony Ericsson Vivaz proSony Ericsson Vivaz pro

Cele 5 telefoane noi Sony Ericsson, chiar dacă unele dintre ele nu sunt chiar aşa de noi, au fost probabil lansate împreună cu un scop. Anume, acela de a lăsa impresia unei reveniri în forţă. Sau, cel puţin aşa ne-ar plăcea să credem. Semnul revenirii Sony Ericsson la nivelul la care era cum un an sau doi.

Avem nevoie de mulţi producători puternici pe piaţa telefoanelor mobile. Avem nevoie de concurenţă care să aducă avans tehnologic rapid şi, de ce nu, preţuri mai mici. Avem nevoie ca şi Sony Ericsson să concureze de la egal la egal cu ceilalţi mari producători.

Fotografii de la evenimentul de lansare al celor 5 telefoane:

Sony Ericsson Sony Ericsson Sony Ericsson

Update:

Sony Ericsson ne-a comunicat şi preţurile pentru cele 5 dispozitive:

X10: 2099 ron
X10 mini: 1049 ron
X10 mini pro: 1199 ron
Vivaz: 1499 ron
Vivaz pro: 1599 ron

Posted on aprilie 23, 2010, in Android OS, Hot News, Sony Ericsson, Symbian OS and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: