TwentyTen 4 Firefox, Daca esti gelos pe Opera sau Google Chrome


Ca utilizator cu vechime de Firefox, uneori am senzaţia că browser-ul celor de la Mozilla e un pic demodat. Nu ca funcţionalitate, în nici un caz. Din acest punct de vedere Firefox este în vârful piramidei. Ca aspect însă, pare cam prăfuit. Interfaţa lui Firefox a rămas puţin în urma curentului, dacă e să ne raportăm la alte browsere, în special Google Chrome.

Dacă sunteţi de aceeaşi părere cu mine, nu ar strica să încercaţi un nou look. Iar pentru asta propun TwentyTen, o temă despre care am aflat pe blogul Fors.

TwentyTen nu este o temă obişnuită. Este una dintre cele mai complexe şi mai bine făcute teme de Firefox pe care le-am văzut vreodată. Atuurile acesteia sunt în primul rând faptul că arată foarte bine şi, în al doilea rând, setul de destul de bogat de opţiuni.

Un nou început

TwentyTen poate fi instalată de pe populara comunitate de graficieni Deviantart. Mai precis de aici. După instalare şi un restart de Firefox obligatoriu vei avea în faţa ochilor una dintre cele mai frumoase şi mai simple interfeţe pe care Firefox a cunoscut-o vreodată.

TwentyTen

Această temă conţine un buton numit File, buton care conţine cele mai importante funcţii ale browser-ului. De aceea, bara de meniuri devine inutilă şi poţi (chiar îţi recomand )să o scunzi – View > Toolbars > Menu bar. Dacă preferi mai mult spaţiu pentru paginile propriu-zise şi nu foloseşte prea des bara de bookmark-uri, o poţi ascunde şi pe această printr-un procedeu similar. La fel poţi proceda şi cu bara de status.

Butonul File, de care am amintim mai sus, este inspirat din noul buton Start al aplicaţiilor din suite Microsoft Office. Este împărţit în două coloane. Prima coloană conţine cele mai importante funcţii ale browser-ului, printre care Options, Addons şi altele. A doua coloană conţine lista site-urilor accesate recent, în caz că vrei să le redeschizi.

TwentyTen Meniul File

Opţiuni

Cum am mai spus, TwentyTen oferă un set întreg de opţiuni, care poate fi accesat din meniul File, prin comanda Theme Options. În partea stângă a ferestrei ai patru tab-uri cu opţiunile disponibile, iar în dreapta un preview care te ajută să-ţi faci o părere despre cum va arăta interfaţa cu o anumită funcţie bifată sau debifată.

Primul tab, Style, te lasă să alegi una dintre cele 10 culori disponibile. Al doilea tab, File Button, conţine setări legate de meniul File. De aici poţi opta, de exemplu, pentru ascunderea listei de site-uri accesate recent.

Cel de-al treilea tab cu opţiuni se numeşte Tabs şi, evident, conţine setări legate de aspectul tab-urilor. De aici stabileşti dacă sunt afişate sau nu unele butoane precum cel de deschidere al unui tab nou.

TwentyTen Optiuni: Style TwentyTen Optiuni: File Button
TwentyTen Optiuni: Tabs TwentyTen Optiuni: Diverse

În fine, tab-ul Misc conţine opţiuni amestecate. Printre acestea, de fapt, cea mai importantă este activarea efectului Aero. Cu această funcţie activată, cei care rulează Vista sau Windows 7 vor extinde efectele de transparenţă. Mai exact, bara de tab-uri va fi „la fel de Aero” ca şi Title bar-ul ferestrei.

Acesta este unul avantajele oferite de TwentyTen. Oferă suport Aero integrat, spre deosebire de alte teme care au nevoie de extensii ajutătoare sau modificări ale setărilor ascunse.

TwentyTen este cu siguranţă una dintre cele mai reuşite teme de Firefox. Mie unuia îmi place foarte mult cum arată. De reţinut însă că nu este compatibilă cu unele extensii. Autorul menţionează Tab Mix Plus ca una dintre extensiile cu care TwentyTen nu este compatibilă.

Sursa: GO4IT

Posted on aprilie 16, 2010, in Hot News, Windows 7 and tagged , , , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: