Noul Apple iPad- Produs Revolutionar?


Incep prin a spune ca articolul urmator este preluat de pe site-ul  GO4IT deoarece sincer sa fiu nu am prea avut timpul necesar pt a scrie un articol eu personal, iar prezentarea de pe GO4IT mi s-a parut foarte buna, scurta si la obiect

Prin umare uitati primele informatii oficiale ale noului iPad:

Fanii Apple şi utilizatorii neutrii au aşteptat aseară cu respiraţia tăiată prezentarea tabletei minune despre care vuiau toate mediile de comunicare. Steve Jobs şi-a făcut apariţia în aceeaşi garderobă cu care ne-a obişnuit de mulţi ani şi, după trecerea succintă în revistă a succeselor din ultima vreme, a trecut la subiect: iPad.

În zilele şi săptămânile care au precedat lansarea oficială am asistat la o inflaţie de zvonuri nemaivăzută de la iPhone încoace. Şi, cu toată secretomania afişată de Apple, majoritatea zvonurilor s-au adeverit.

Etimologie

Steve Jobs, sau să spunem Apple, a ales un nume pe care mulţi îl consideră nepotrivit: iPad. Pad, în limba engleză, înseamnă tampon sau căptuşeală. De aici şi ironiile pe care numele iPad le atrage deja.

Poate că cei de la Apple ar fi putut fi mai inspiraţi în alegerea numelui. Sau poate nu. Cert este că, din punctul de vederele al marketingului, nu este nicio problemă. Tableta nu va întâmpina dificultăţi de vânzare din cauza numelui. Din alte cauze, poate. Dar nu din pricina numelui.

Înainte să ne dăm cu părerea despre iPad trebuie spus că la baza opiniilor noastre stau informaţiile oficiale publicate de Apple pe site-ul oficial şi prezentările făcute de cei prezenţi la evenimentul de aseară. Aşadar, este vorba de o opinie preliminară, rezultată fără testarea propriu-zisă a produsului.

Construcţie

Apple a ştiut întotdeuna să realizeze gadgeturi extraordinare din punctul de vedere al construcţiei şi designului. iPad nu face nici el rabat de la calitate. Cântăreşte doar 0.68 Kg (versiunea fără 3G) şi are o grosime de numai 1.25 cm. În altă ordine de idei este şi uşor şi subţire.

În linii mari, iPad păstreză carateristicile de construcţie ale lui iPod Touch: un ecran mare, un singur buton pe partea frontală şi o construţie compactă. Se poate spune, aşadar, că cel puţin din punctul de vedere al construţiei avem de-a face cu un iPod mai mare. Poate de aici şi similitudinea numelor.

Dimensiunile tabletei sunt 9.56 inch x 7.47 inch. Ecranul, la rândul lui, are o diagonală de 9.7 inch şi un raport al imaginii de 4:3. Din mărturiile celor prezenţi la faţa locului aseară se pare că ecranul este foarte bun. De fapt, ecranul a fost întotdeauna unul din punctele foarte ale produselor Apple.

Nu ştim însă cât de bună va fi vizibilitatea în bătaia luminii naturale, ţinând cont că avem de-a face cu un ecran glossy. Ceea ce e clar însă este faptul că, la fel ca la iPhone, ecranul este multi-touch. Acest fapt deschide calea unor utilizări interesante. De exemplu, realizarea anumitor acţiuni în jocuri prin gesturi.

Dotări tehnice

Apple are o filosofie. Bine, de fapt are mai multe, dar asta este una dintre ele: noi dezvoltăm (aproape) în totalitate produsul şi doar noi încasăm banii din vânzări. Aşa se face că cei de la Apple au venit cu un procesor sub brand propriu de 1 GHz.

Spaţiul de stocare pus la dispoziţie depinde de versiunea achiziţionată. Cea mai ieftină versiune oferă numai 16 GB flash. Cei care vor mai mult spaţiu pot opta contra cost pentru 32 GB sau 64 GB.

Versiunea de bază are Wi-Fi (b/g/n) dar nu oferă şi suport 3G. Pentru acesta trebuie să plăteşti suplimentar. În schimb, nu lipsesc suportul bluetooth şi GPS asistat (pentru modelul cu 3G). Nu are nici USB, nici slot SD. În schimb are ieşire audio de 3.5 mm.

Mai lipseşte din această versiune de iPad camera foto. Asta deşi la nivelul sistemului de operare există funcţii (Take a Picture în agenda de contacte) care fac referire la aceasta. Probabil camera foto este deja pe lista următoarei versiuni de iPad, iar sistemul de operare a luat-o puţin înainte, anticipând-o.

Apple promite o autonomie de 10 ore pentru iPad.

Software

iPad are la bază sistemul de operare iPhone OS 3.2. Dezvoltatorii vor fi nevoiţi să-şi modifice aplicaţiile actuale pentru a rula şi pe iPad, iar versiunile viitoare vor merge probabil atât pe iPad, cât şi pe iPhone / iPod.

O problemă de care se vor plânge mulţi, a cărei vină revine sistemului, este lipsa multitasking-ului. Era de aşteptat să ai multitasking la un tablet PC.

În Statele Unite, Apple iPad va deveni disponibil în următoarele două-trei luni.

Personal nu cred ca acest iPad va fi un succes foarte mare, practic este un Ipod mai mare care se vrea a fi PC, insa nu prea face bine niciuna din cele doua (Prea mare pt a fi IPOD, prea slab pt a fi netbook). Insa, ca orice este scos de marca Apple, va fi cumparat „Pentru ca e cuul” si nu pentru functionalitate…putini fiind aceia care l-ar cumpara pt adevarata lui valoare 🙂

Voi cum credeti ca se va vinde „iPad”, sau „iPodul Extensibil” ? :))

Posted on ianuarie 28, 2010, in Hot News, MAC OS and tagged , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: